• Hjem
  • Hvem er Bakedama
  • Designkaker
  • Oppskrifter
  • Kontakt
  • Hjem
  • Hvem er Bakedama
  • Designkaker
  • Oppskrifter
  • Kontakt

Fårikål

15. oktober 2016

Tradisjonell høstmat! Så tradisjonell at den på 1970 tallet ble kåret til Norges nasjonalrett, og har fått en helt egen dag dedikert til seg; siste torsdagen i september er nettopp den store fårikål dagen i hele landet : )

I tillegg til å være en tradisjonell rett er fårikål en av mine favoritter og definitivt ett høydepunkt i vår familie. Og ikke bare smaker den fantastisk, men den er også utrolig enkel å lage.

Det eneste du behøver er en stor gryte, lammekjøtt, hodekål, salt og pepper.
farikal
Sist jeg lagde fårikål løftet jeg retten litt ved å ha i friske urter.
For å lage nok til 4 porsjoner to dager på rad – fårikål smaker enda bedre dagen etter – brukte jeg følgende råvarer;
2 hodekål
2 kilo lammekjøtt (bog og lår)
1 pose hel pepper
ferske urter
2 stk løk
salt
Jeg starter med og skjære opp kjøttet i passe store biter og brune det i en tykkbundet kjele sammen med litt finhakket løk. Når kjøttet har fått en gyllen farge heller jeg på vann til kjøttet er dekket og lar dette «putre» i 45-60 minutter sammen med en bunt urter (jeg foretrekker timian og rosmarin).
Når dette er ferdig putret så siler jeg av vannet over i en større kjele og legger kjøttet til side.
Så tar jeg kål som jeg har kuttet i passe store biter og legger dette lagvis sammen med kjøttet i kjelen med det avsilte vannet. Bør ikke være mer enn ca. 3 dl. vann.
Salt og pepper legges også mellom lagene.
Sett på lokket og la dette småkoke sammen i 1 – 1 1/2 time til kålen er mør.
Serveres med kokte poteter til.
@hverdagibalanse
Share

Kaker

@camilla

Leave A Reply


Legg igjen en kommentar Avbryt svar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

  • Søk

  • Stikkordsky

    Art Babyshower Bakst bryllup Bursdag dåp Frokost Jul Kaker konfirmasjon Lifestyle Livsnytelse Lunsj Middag Oppskrifter Sauser og tilbehør Sunnt
  • Kategorier

  • Arkiv



  • bakedama_bloggen

    Bakedama
    Instagram post 17956078658710035 Instagram post 17956078658710035
    Instagram post 17880952013974002 Instagram post 17880952013974002
    Instagram post 18005867170948501 Instagram post 18005867170948501
    Viktig å feire prestasjoner og menneskene i organ Viktig å feire prestasjoner og menneskene i organisasjonen🤗Denne gangen hadde vi ingen stor grunn annet enn at det var fredag☺️ Alltid hyggelig å glede denne gjengen🥳 #nordcloudcommunity
    Instagram post 17995523570075950 Instagram post 17995523570075950
    17- mai kaken 2023🇳🇴🇳🇴🇳🇴🇳🇴 17- mai kaken 2023🇳🇴🇳🇴🇳🇴🇳🇴
    Last flere... Følg oss på Instagram

Designed and Developed by PageLook