Nydelig WOK i marinade er aldri feil. MEN, veldig ofte er det lett å kjøpe en marinade i butikken og tenke jaja, enkelt og greit. Klarer du å unngå det, og bruke kun et par minutter ekstra på å lage din egen marinade skal jeg love deg at du ikke bare imponerer på kjøkkenet, men du får en helt nydelig og rund smak på middagen:) DET ER IKKE VANSKELIG:)
Husets favoritt er denne: (les gjennom før du starter)
MANGOWOK MED KYLLING OG CARSHEWNØTTER!
Rasp ca 2-3 ss ingerfær
Hakk 1/2 hvitløk (3 fedd)
1,5 dl eplejuice
1/2 dl soyasaus
1 dl Ketjap Manis (søt soya saus)
1/4 rød chili (pleier å droppe denne om barna skal ha mat)
Bland alt over og legg terninger av kjøtt/fisk i bollen sammen med marinade i 15 minutter (svinekjøtt, kylling eller laks).
I mellomtiden gjør du klar:
1/2 brokkoli (små biter)
1 rød paprika (ikke for små biter)
1 liten boks med bambusskudd
1 boks med minimais
1 mango (kuttes opp i terninger- og tilsettes helt til slutt)
Stek grønnsakene (brokkoli, paprika, bambusskudd og minimais) med rikelig olje på litt høy varme i et par minutter. Legge disse i en bolle og stek kjøttet et par min på høy varme.
Når du steker kjøttet kan du gjerne helle over litt maisenajevning slik at sausen blir litt tykkere.
Bland alt sammen og varm opp. Når det er 2 minutter igjen tilsetter du mango og preferert dose med cashewnøtter.
Du kan enten servere med ris eller nudler:)
Denne får du garantert til:)
Leave A Reply