Mye av sommeren er lagt til Spania for oss bakedamer og her kommer litt inspirasjon fra 2 ulike retter som passer godt her nede.
Serrano Salat
Serrano skinken er en tradisjonsskinke «fra fjellene» og kalles derfor spansk fjellskinke. Den kan brukes til så mangt og har en god rund smak om man finner de beste. De selges ofte i pakker, men det aller beste jeg vet er å gå i de litt større butikkene og få den skjært der og da. Det koster en brøkdel av de hjemme i Norge og smaker enda bedre.
En av mine favoritter er å lage en enkel og god salat. Enkelt er det og samtidig veldig godt.
I denne salaten har jeg agurk, tomat, avocado, rødbet, fersk mozarella, ruccola, spinat, hjertesalat, egg og litt løk. Oppå legger jeg masse deilig Serrano skinke og strør over med noen myke gojibær.
Til denne kan du bruke en god og rund Balsamico og litt olivenolje, samt at du kan servere et godt brød med Camilla sin nydelige hjemmelagede pesto (du finner den under oppskrifter). Da har du en nydelig salat og alle synes det er godt. Med en fin og lys Rosè blir måltidet komplett.
Gambas Pil-Pil!
En annen nydelig rett som jeg aldri kan få nok av her nede er Gambas Pil-Pil som er scampi i en deilig saus basert på hvitløk, oljer, rød chili og cherrytomat og krydder. Det er ikke lett å finne den optimale oppskriften på dette, og restaurantene som virkelig serverer de beste holder oppskriften varmt til sitt hjerte. De beste Pil-pil’s er de som er litt rødlige i fargen etter min mening. Denne retten lages i sten/keramikk skåler og retten kommer som regel fortsatt fresende ut på bordet. Lages ofte som en forrett, men jeg spiser den ofte som hovedrett og koser meg med å dyppe brød i sausen til det er tomt:
)
Her er slik vi har laget den i familien (2 pers):
16 store ferske ukokte scampi ferdig skrelt
1 ts salt
1/2 kopp olivenolje
3-4 hvitløksfedd (kuttes i små biter)
1/2 rød chili (avhengig av hvor spicy du vil ha den)- kuttes opp i små biter
1/2 rød paprika
6 cherrytomater (deles i 2)
Strø over litt hakket persille før servering
La salt og scampi ligge i 15 min i en bolle.
Legg olje i en kjele (gjerne jernpanne) og varm den opp. Tilsett hvitløk og paprika og stek dette til hvitløken begynner å bli brun. Deretter tilsetter du chili, tomat og scampi og freser det i ca 2 min til scampi er gjennomstekt (ikke for lenge).
Legg det deretter over på serveringsskåler (med godt med saus) og server med litt godt brød ved siden av.
Leave A Reply