Tiramisu er vel en av de mest kjente kakene og en kake som de fleste forbinder med selve kjernen av det italienske. Den finnes i mange varianter og jeg har inntrykk av at hver «krik og krok» i Italia har sin egen «hemmelige» oppskrift.
Oppskriften jeg bruker har jeg fått av min italienske svigerinne som igjen har fått den av sin tante som er fra Alessandria, Piemonte i Nord-Italia. Om tanten hadde godkjent min utgave av denne klassikeren tørr jeg ikke å tenke på (og antakelig er det en hemmelig ingrediens som bare hun vet om!), men jeg synes denne er fantastisk god og jeg blir like fornøyd hver gang jeg får et vellykket resultat : )
Du trenger dette for å lage en passe stor form av denne smakfulle kaken;
4 eggeplommer
4 eggehviter
2 dl. sukker
5x dobbel espresso
1pk med savoiardi kjeks
300 gram mascarpone
3 dl. kremfløte
en dæsj med god cognac
Start med å lage kaffe slik at denne rekker å bli kald før kjeksene skal dyppes i den!
Visp eggeplommene (romtempererte) sammen med sukker til dette blir luftig og til fargen har blitt lys. Tilsett så mascarpone osten (romtemperert) og visp på lav styrke til blandingen blir glatt. Når blandingen er ferdig visper du kremfløten i en annen bolle til du får en fin og myk krem (ha gjerne 1 ts. sukker i) – tilsett dette i mascarpone og eggeblandingen.
Ikke visp for hardt da dette kan ødelegge teksturen i kremen!
Nå kan du begynne å smaksette med litt cognac (ca. 0,5 dl.). Selvom det ikke smaker så mye av cognac nå så husk at kaken skal stå å trekke en del timer og dette gjør at alle smakene setter seg mer og dermed blir kraftigere. Tar du får mye coganc i vil dette ta over smakene og det er ønsker vi ikke.
Når du har fått den ønskede smaken visper du eggehvitene til du har en stiv masse som du kan vende lett inn i resten av blandingen. Vend dette gjerne inn med en stor gaffel eller slikkepott og gjerne i samme retning hele tiden.
Da kan du begynne å montere kaken : )
Begynn med ett lag savoiardi kjeks som dyppes i kaffe før de legges i formen. Deretter legger du på et godt lag med krem forså å gjenta det samme en gang til.
Dekk kaken til og sett den kaldt i noen timer og gjerne over natten.
Serveres så med et lett dryss av sjokolade!
Jeg synes det er veldig smakfullt med noen friske jordbær ved siden av, men det er ingen nødvendighet.
Denne kaken er en suksess uansett hvilken anledning det måtte være : )
NYT!
@hverdagibalanse
#hverdagibalanse
Leave A Reply