• Hjem
  • Hvem er Bakedama
  • Designkaker
  • Oppskrifter
  • Kontakt
  • Hjem
  • Hvem er Bakedama
  • Designkaker
  • Oppskrifter
  • Kontakt

Pasta på sommeren er helt innafor!

3. juni 2016

De fleste som kjenner meg vet at jeg er litt over gjennomsnittet glad i mat:)

Jeg er glad i et godt måltid og glad i gode smaker.
Jeg er vokst opp i en stor familie og de gangene vi samles er det nettopp rundt matbordet. Barn og voksne – alle trives vi rundt bordet – med masse god mat og drikke.
Med inngiftet italiensk blod i familien, og etter å ha drevet en italiensk kaffebar i mange år må jeg si at jeg blir nok litt ekstra inspirert av nettopp det italienske.
Derfor er dagens innlegg en sommerlig pastarett med et hint av Sicilia.

Pasta Sicilia
Du trenger;
1 aubergine
6 fedd hvitløk
Nøytral olje
Olivenolje
10 plommetomater
 4 Sjalottløk
Kapers
Basilikum
Tørket Chiliflak
Pasta
Start med å dele opp auberginen i strimler (husk å vaske skallet godt!). Samtidig som du gjør dette kan du varme opp 3 dl. nøytral olje (raps) i en panne og la tre fedd hvitløk surre i oljen. Hvitløken skal kun sette smak på oljen så denne kan du ta ut etter noen minutter. Legg aubergine strimlene i oljen og la dette «fritere» til den har fått en fin farge og blitt litt crispy. Legg de så over på et kjøkkenpapir og la de renne av seg.
Så kan du dele tomatene i to og skvise ut all væske fra disse. Hakk så tomatene uten «innmaten» opp i mindre biter (men ikke for små!).
Legg de til side og varm opp ny nøytral olje ca. 2dl. i en panne og gjenta prosessen med hvitløk forså å legge tomatene over i pannen, rør rundt og la putre 1/2 minutt før du tilsetter finhakket sjalottløk og 2 ss. kapers.
Rør rundt i pannen til dette har blitt en tykkere masse (ett par minutter) og tilsett noen tørkede chiliflak, en neve hakket basilikum og tilslutt auberginen.
Hell av vannet på den ferdig kokte pastaen og legg deretter over i pannen og bland alt godt sammen. Hell over litt ekstra god olivenolje før du legger opp maten på en tallerken.
Serveres med revet parmesan over.
Jeg synes at dette er en utrolig god og lett pastarett som passer veldig godt på en varm sommerdag. Selvom denne retten er helt uten kjøtt så er den stappfull av masse gode smaker.
Lett og kjapp å lage er den også! : )
Buon Appetito!
Share

Kaker

@camilla

Leave A Reply


Legg igjen en kommentar Avbryt svar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

  • Søk

  • Stikkordsky

    Art Babyshower Bakst bryllup Bursdag dåp Frokost Jul Kaker konfirmasjon Lifestyle Livsnytelse Lunsj Middag Oppskrifter Sauser og tilbehør Sunnt
  • Kategorier

  • Arkiv



  • bakedama_bloggen

    Bakedama
    Minecraft bursdag for Mason🎉🎂🎈🥳 Minecraft bursdag for Mason🎉🎂🎈🥳
    VR kaken🤩🎉🥳🎂🎂🎂🎂 VR kaken🤩🎉🥳🎂🎂🎂🎂
    Skjønne Josefine 7 år🤩🎈🥳 Skjønne Josefine 7 år🤩🎈🥳
    Olav 11 år🎉🥳Hurra🥳🥳🎈🎈🎈 Olav 11 år🎉🥳Hurra🥳🥳🎈🎈🎈
    Wine lover- Happy birthday 😊🍷🍾 Wine lover- Happy birthday 😊🍷🍾
    Gratulerer med dagen fine William🥳🎈🎉 Gratulerer med dagen fine William🥳🎈🎉
    Last flere... Følg oss på Instagram

Designed and Developed by PageLook