Konseptet «kjøttfri mandag» ble startet i USA i 2003 og har etterhvert blitt en trend over hele verden.
Formålet med kjøttfri mandag var å få mer fokus på et sunnere alternativ til både kropp og miljø.
Forskning viser at på verdensbasis bidrar husdyrbesetningene i landbruket til høyere utslipp av klimagasser enn hele transportsektoren!
DET synes jeg er verdt å nevne.
Det som kanskje enda flere har fokus på er egen helse, og det at rødt kjøtt og bearbeidet kjøtt ikke er det beste for kroppen i større mengder er gammelt nytt.
Så derfor tenkte jeg å prøve meg på en kjøttfri mandag og forhåpentligvis inspirere andre til å prøve det samme.
I går laget jeg gulrotsuppe og det ble en suksess!
Min oppskrift på gulrotsuppe;
6 store gulrøtter
4 store poteter
6 stk. sjalottløk
– alt kuttes opp og surres i litt nøytral olje (raps, solsikke) i en kjele
Tilsett 2 ts. red curry paste og rør dette inn
Hell deretter på 1, 4 liter kaldt vann og la dette småkoke til alt er mørt (ca. 45 minutter)
(Etter at dette har kokt seg mørt har vannet også redusert en god del…)
Ta så stavmikseren og mos alt til en myk og glatt suppe
Sett kjelen tilbake på platen på svak varme og rør inn 1 dl. kremfølte, samt 2 ss kesam/crème fresh.
Smak til med salt og pepper
Super god suppe og absolutt ikke noe behov for kjøtt.
Definitivt verdt et forsøk!
#hverdagibalanse
@hverdagibalanse
Leave A Reply