Det er diskusjoner om hvor opphavet til Pavlova kaken kommer fra; er det Australia eller er det New Zealand. Jeg er ikke sikker… Men det jeg vet er at den er flittig bakt i begge landende, at den er oppkalt etter den russiske ballett danserinnen Anna Pavlova og ikke minst vet jeg at den smaker fantastisk.
I tillegg til at denne kaken er lett å spise er den også veldig lett å lage : )
Start med å lage marengs bunnen dagen i forveien…
- 4 eggehviter
- 200 gram sukker
- 1/2 ts hvitvinseddik
- 1 ss maizena
Pisk eggehviter og sukker (tilsett litt og litt sukker) til du har en tykk og stiv marengs. Dette kan ta tid så vær tålmodig! Når du har pisket ferdig vender du forsiktig inn hvitvinseddik og maizena (sikt inn maizena) med en slikkepott.
Tegn opp en sirkel på ca 26 cm i diameter på et bakepapir og fordel marengsen i sirkelen. Sett marengsen inn i ovnen som er forvarmet til 180 grader og sett gradene ned til 150 med en gang den er satt inn. La den stå i ca 1 1/2 time. Når kaken er ferdig stekt lar du den fortsette å stå inne i ovnen med døren på gløtt helt til den har kjølnet.
Det vanligste å fylle en Pavlova med er pisket krem og forskjellige typer bær – gjerne jordbær og blåbær. Om du har lyst til å prøve noe annet kan jeg anbefale å smøre kaken inn med en god vaniljekrem under den piskede kremen. Og vaniljekremen kan du med fordel også lage dagen i forveien 🙂
Så er det bare å fylle på med det man måtte ønske av friske bær…
@hverdagibalanse
Leave A Reply