• Hjem
  • Hvem er Bakedama
  • Designkaker
  • Oppskrifter
  • Kontakt
  • Hjem
  • Hvem er Bakedama
  • Designkaker
  • Oppskrifter
  • Kontakt

Pavlova!

24. april 2016

Det er diskusjoner om hvor opphavet til Pavlova kaken kommer fra; er det Australia eller er det New Zealand. Jeg er ikke sikker… Men det jeg vet er at den er flittig bakt i begge landende, at den er oppkalt etter den russiske ballett danserinnen Anna Pavlova og ikke minst vet jeg at den smaker fantastisk.

I tillegg til at denne kaken er lett å spise er den også veldig lett å lage : )

Start med å lage marengs bunnen dagen i forveien…

  • 4 eggehviter
  • 200 gram sukker
  • 1/2 ts hvitvinseddik
  • 1 ss maizena

Pisk eggehviter og sukker (tilsett litt og litt sukker) til du har en tykk og stiv marengs. Dette kan ta tid så vær tålmodig! Når du har pisket ferdig vender du forsiktig inn hvitvinseddik og maizena (sikt inn maizena) med en slikkepott.

marengs 3

Tegn opp en sirkel på ca 26 cm i diameter på et bakepapir og fordel marengsen i sirkelen. Sett marengsen inn i ovnen som er forvarmet til 180 grader og sett gradene ned til 150 med en gang den er satt inn. La den stå i ca 1 1/2 time. Når kaken er ferdig stekt lar du den fortsette å stå inne i ovnen med døren på gløtt helt til den har kjølnet.

Det vanligste å fylle en Pavlova med er pisket krem og forskjellige typer bær – gjerne jordbær og blåbær. Om du har lyst til å prøve noe annet kan jeg anbefale å smøre kaken inn med en god vaniljekrem under den piskede kremen. Og vaniljekremen kan du med fordel også lage dagen i forveien 🙂

Så er det bare å fylle på med det man måtte ønske av friske bær…

kake

 

 

@hverdagibalanse

Share

Kaker

@camilla

Leave A Reply


Legg igjen en kommentar Avbryt svar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

  • Søk

  • Stikkordsky

    Art Babyshower Bakst bryllup Bursdag dåp Frokost Jul Kaker konfirmasjon Lifestyle Livsnytelse Lunsj Middag Oppskrifter Sauser og tilbehør Sunnt
  • Kategorier

  • Arkiv



  • bakedama_bloggen

    Bakedama
    Instagram post 17956078658710035 Instagram post 17956078658710035
    Instagram post 17880952013974002 Instagram post 17880952013974002
    Instagram post 18005867170948501 Instagram post 18005867170948501
    Viktig å feire prestasjoner og menneskene i organ Viktig å feire prestasjoner og menneskene i organisasjonen🤗Denne gangen hadde vi ingen stor grunn annet enn at det var fredag☺️ Alltid hyggelig å glede denne gjengen🥳 #nordcloudcommunity
    Instagram post 17995523570075950 Instagram post 17995523570075950
    17- mai kaken 2023🇳🇴🇳🇴🇳🇴🇳🇴 17- mai kaken 2023🇳🇴🇳🇴🇳🇴🇳🇴
    Last flere... Følg oss på Instagram

Designed and Developed by PageLook