Lapskaus er jo så godt men mange som ikke begir seg ut på denne oppskriften da den anses for å være mye jobb og litt «old school». Begge deler er overdrevet og lapskaus er en veldig sunn og god rett. Samtidig er den også like god dagen etter om den har vært natten over i kjøleskapet.
Min oppskrift (4-5 personer)
Sett over en stor kjele med buljongvann (ca 2 liter) med grønnsaksbuljong.
Samtidig som dette koker opp skreller du 7 normale poteter, 4 gulrøtter, 1 kålrabi, 1/2 sellerirot. Dette kuttes opp i terninger og legges i det kokende vannet. Deretter kutter du opp 1/2 purre, samt det kjøttet du ønsker å bruke i lapskausen.
Barna elsker middagspølse, men du kan også bruke annet mørt kjøtt.
Når alle gønnsaker er kokt myke tilsettes purre, og du bruker en stavmoser og moser alle grønnsakene før kjøttet tilsettes (bruker du annet kjøtt enn middagspølse så må dette være i lengre om det er rått (evt tilbred det før du legger det oppi lapskausen).
Salt og pepper etter smak og behag!
Småbarn? Har du små barn kan dette fint spises om de har startet å spise fast føde. Min 10 måneder gammel gutt elsker det. Jeg tar 2 øser med lapskaus i en stavmikser og moser det skikkelig slik at det blir til en grøt. Fin middag for de små.
God middag:)
Leave A Reply