I dag lagde jeg helstekt landkylling til middag og tenkte at det var greit å ha noe tilbehør som ikke er så «vanlig» , men som selvfølgelig smaker fantastisk! Derfor ble det aubergine ruller fylt med squash, løk, tomater og ricotta – toppet med mozzarella.
Begynn med å vaske auberginen godt forså å skjære den i tynne skiver på langs. Legg skivene på et bakepapir og strø over med salt for å trekke ut vannet av den. Når du ser at det har piplet ut vann er de klare (ca. 30 minutter). Legg så skivene over på et stekebrett, hell over litt god olivenolje og stek aubergine skivene på 200 grader til de er møre (ca. 20 minutter).
I mellomtiden kutter du opp squash og løk og lar det putre i en panne med olje til det blir mørt – tilsett så hakkede tomater og la alt koke sammen til det tykner. Smak til med litt sukker underveis.
Tilslutt rører du inn ricottaen.
Ta ca. 1ss av røren og fordel den utover på en ferdig stekt aubergine skive, rull den og legg i en ildfast form. Når alle skivene er fylt og rullet topper du med mozzarella og setter i ovnen på 200 grader i ca. 20 minutter, eller til osten er ferdig gratinert.
Smaker super godt!
Leave A Reply