Jeg lette lenge etter å finne en god oppskrift på sjokoladekake da jeg ofte følte at de fort blir litt tørre og tamme. Denne oppskriften har jeg fått masse gode tilbakemeldinger på. Den er både god og saftig og er uten melk for de som ikke tåler dette. Du kan også gjøre den litt sunnere enn vanlig om ønskelig.
Oppskrift:
3 egg
3 dl sukker (her kan du fint bytte ut vanlig sukker med Cocosa sukker i stedenfor vanlig hvitt sukker, noe som gjør kaken litt sunnere. Dette får du på helsekost og er sukker fra kokosblomst)
2,5 dl hvetemel
2 ts bakepulver
1 ts vanilje ekstrakt (du kan bruke vaniljesukker også)
2 ss kakao
150 g smør
1 dl varm sterk kaffe (kan skippes om det er til barnebursdag)
Egg og sukker røres til eggedosis. Smør smeltes. Alt det tørre blandes inn sammen med smør. Kaffen tilsettes helt til slutt.
Denne kaken passer fint til en rund 24 cm form.
Stekes på 175 grader i ca 40 minutter på nederste rille.
Som fyll bruker jeg Nesquick krem– se oppskrift her
Kaken kan også fint trekkes med marsipan om det er større feiringer!
2 Comments
[…] på sidene, og noen fine popkornbegere på andre siden. Denne gangen brukte jeg denne oppskriften: Klikk her Dette er i prinsipp en sjokoladekake deig. Jeg fyller formene ikke mer enn halvveis da de hever en […]
[…] Eldstemann ønsket veldig en Mikke Mus kake, så da er ikke mor vond å be. Jeg laget en saftig sjokoladekake fylt med masse søte og modne jordbær og selvfølgelig fylt med den gode nesquick kremen. Ikke […]