Pesto er en italiensk «saus» som kommer i flere farger og varianter, men den mest kjente for oss nordboere er antakelig den grønne. Min favoritt er den genovesiske typen som lages med basilikum, pinjekjerner, hvitløk, parmesan (kan også bruke pecorino) og olivenolje.
Min måte å lage pesto på er som følger:
Blader fra to basilikum planter
1 pose med ristede pinjekjerner
1/2 kinesisk hvitløk
60 gram parmesan (Reggiano)
Olivenolje (litt usikker på hvor mye, men kan tenke meg at det er ca. 1 1/2 dl.)
Jeg har alt opp i en food processor (burde bruke morter!)
Miks i ca. 1 minutt til alt er blandet godt sammen…
Det hele tar 5 minutter og du har en digg pesto som holder seg i kjøleskapet (i en tett boks) i en uke minst…, men tipper den blir spist opp lenge før det : )
PESTO!
@hverdagibalanse
Comment
[…] gjerne til med litt godt brød med pesto til ved siden […]