• Hjem
  • Hvem er Bakedama
  • Designkaker
  • Oppskrifter
  • Kontakt
  • Hjem
  • Hvem er Bakedama
  • Designkaker
  • Oppskrifter
  • Kontakt

Pesto – en grønn nytelse

28. mars 2016

Pesto er en italiensk «saus» som kommer i flere farger og varianter, men den mest kjente for oss nordboere er antakelig den grønne. Min favoritt er den genovesiske typen som lages med basilikum, pinjekjerner, hvitløk, parmesan (kan også bruke pecorino) og olivenolje.

Min måte å lage pesto på er som følger:

Blader fra to basilikum planter

1 pose med ristede pinjekjerner

1/2 kinesisk hvitløk

60 gram parmesan (Reggiano)

Olivenolje (litt usikker på hvor mye, men kan tenke meg at det er ca. 1 1/2 dl.)

Jeg har alt opp i en food processor (burde bruke morter!)

pesto in the making

Miks i ca. 1 minutt til alt er blandet godt sammen…

Det hele tar 5 minutter og du har en digg pesto som holder seg i kjøleskapet (i en tett boks) i en uke minst…, men tipper den blir spist opp lenge før det : )

pesto

PESTO!

@hverdagibalanse

Share

Sauser og tilbehør  / Sunnt

@camilla

Comment


Sommervarmen har kommet og da frister lette retter! – Bakedama
10. May 2016 at 20:25
Reply

[…] gjerne til med litt godt brød med pesto til ved siden […]



Legg igjen en kommentar Avbryt svar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

  • Søk

  • Stikkordsky

    Art Babyshower Bakst bryllup Bursdag dåp Frokost Jul Kaker konfirmasjon Lifestyle Livsnytelse Lunsj Middag Oppskrifter Sauser og tilbehør Sunnt
  • Kategorier

  • Arkiv



  • bakedama_bloggen

    Bakedama
    Minecraft bursdag for Mason🎉🎂🎈🥳 Minecraft bursdag for Mason🎉🎂🎈🥳
    VR kaken🤩🎉🥳🎂🎂🎂🎂 VR kaken🤩🎉🥳🎂🎂🎂🎂
    Skjønne Josefine 7 år🤩🎈🥳 Skjønne Josefine 7 år🤩🎈🥳
    Olav 11 år🎉🥳Hurra🥳🥳🎈🎈🎈 Olav 11 år🎉🥳Hurra🥳🥳🎈🎈🎈
    Wine lover- Happy birthday 😊🍷🍾 Wine lover- Happy birthday 😊🍷🍾
    Gratulerer med dagen fine William🥳🎈🎉 Gratulerer med dagen fine William🥳🎈🎉
    Last flere... Følg oss på Instagram

Designed and Developed by PageLook