Focaccia passer til så mye! Spesielt godt synes jeg det er til lunsj ved siden av god skinke, litt oliven og en god pesto eller aioli til å dyppe i.
Jeg lager focaccia sånn som dette:
ca. 1/2 kg. siktet spelt mel
1/2 pk tørrgjær
ca. 1 dl. olivenolje
1dl. vann blandet med 1 ss salt
-elt alt sammen i en kjøkkenmaskin i 20 minutter (eller til du ser at deigen er smidig og at den slipper lett). Sett så til heving i ca. 1 1/2 time (til deigen har doblet størrelsen).
Når deigen er ferdig hevet elter jeg forsiktig, for hånd, uten mel og gjør den mer elastisk før jeg trykker deigen på plass i en avlang form. Når jeg har fått deigen jevnt fordelt trykker jeg ned med fingertuppene og lager små «groper» før jeg heller litt olivenolje over. Så strør jeg over med godt salt og litt rosmarin før jeg dekker til formen med plastfolie og setter til etterheving i 45 minutter.
Stekes deretter midt i ovnen på 180 grader (varmluft) i 20 minutter.
Jeg lar den avkjøle litt i formen før jeg tar den ut og legger den på en rist. Når temperaturen har sunket fra varm til lun deler jeg den opp i passende biter og serverer.
Super godt! Og super enkelt! 🙂
@hverdagibalanse
Leave A Reply