Hei i huset går det i mye frokostblanding. De vanlige kornposene blir fort litt kjedelige i lengden så da er det ok å lage noe tilskudd. Fått litt inspirasjon av Trines matblogg granola som er veldig god. Tar 2 ss honning i stedenfor 1.
250g havregryn
50g solsikkekjerner
50g sesamfrø
50g mandler (skivet)
50g valnøtter hakket) (noe synes det blir litt besk smak med disse så kan skippes)
25g brunt sukker (jeg bruker Cocosa sukker)
2 klyper maldinsalt
1 dl eplejuice
2 ss honning ( vil du ha den mindre klebrig tar du 1 ss)
1 ss smør/olje
Fremgangsmåte: Rør sammen alt det tørre unntatt sukker. Ha i eplejuice,sukker og honning i en kjele og varm opp til alt er oppløst. Hell dette oppi det tørre og rør godt.
Helles over på et bakepapir på et stekebrett og fordel jevnt utover. LAger du dobbel porsjon så ta 2 stekebrett. Det blir ikke «stekt» når det blir for mye på ett brett).
Stekes midt i ovn på 140grader i 60 min. Granola skal være gylden brun. Rør innimellom inni ovenen.
Avkjøl og tilsett tørkede bær om ønskelig.
Jeg tilsetter gjerne banan, bringebær og litt blåbær samt litt vaniljekesam og kanel når jeg spiser. Samt litt melk da:)
Leave A Reply