Dette er en av de beste kakene jeg vet (Edna Staebler)
113g romtemperert smør (ikke smelt)
450g sukker
437g mel
1ts salt
3ts bakepulver
3,3dl iskaldt vann
4 piskede eggehviter
1/2 ts vaniljeekstrakt
1/4ts mandelekstrakt
Visp eggehviter stive. Smør og sukker piskes hvitt i en annen bolle. Smør og sukker blandes med de 2 ekstraktene (vanilje og mandel). Rør deretter inn alt det tørre, og deretter vannet. Til slutt vender du inn eggehvitene forsiktig.
Dette fordeles i 2 former a 20 cm og stekes i forvarmet ovn i 30 min på 175 grader.
Nesquick kremen legges mellom kakebunnene og øverst på kaken. Denne lager du slik:
600 g melis
200 g romtemperert smør (ikke smeltes)
7-8 ss nesquick (evt kakao)
3 ts vaniljesukker (jeg pleier å bytte ut dette med vaniljeekstrakt)
6 sps vann
(dette piskes sammen med håndmikser eller kjøkkenmaskin).
Namnam:)
Comment
[…] fyll bruker jeg Nesquick krem– se oppskrift her Kaken kan også fint trekkes med marsipan om det er større […]