Her er mitt gode speltbrød: (Får 2 stk av denne, evt ett stort)
5-6 dl siktet spelt mel
5 dl sammalt spelt
1 pk gjær
Litt havregryn
Noen ts chiafrø
Noen ts linfrø
Noen ts solsikkekjærner
(evt andre frø)
2 ss olivenolje
1 ss agavesirup/ evt Cocosa sukker
1/2 ts salt
Bland alt dette (trenger ikke kjøkken maskin) med ca 6 dl vann. Deigen skal være litt rennende. Smør formene ellers setter det seg fast. Fordel deigen på 2 stk brødformer og la heve til kanten. Settes i ovenen på 230 grader i ca 25 min.
Ett stort i Le creuset kjele: Du kan også lage dette i en Le Creuset kjele- jern. Da smører du kjelen, og tar oppi all deig. Settes i ovnen på 250 grader i 30 min med lokk og 15 minutter uten lokk.
Lykke til:)
Leave A Reply